Sign-up to our newsletter
Please fill in the fields below to receive our newsletter. Fields marked with an * are mandatory.
Your data will only be used for our newsletter. I read and I accept the conditions of confidentiality data.
LEC
  • Projects
  • The Odysee in Valenciennes (North of France)

Project ›› The Odysee in Valenciennes (North of France)

see the next project see the previous project
The Odysee in Valenciennes (North of France) Overall view
  • working since
  • 2016

The new culturel center of the Chasse Royale quarter in Valenciennes was recently inaugurated as part of the city's urban renewal program.
The major challenge on lighting this cube made of iron and steel was to "represent the waves of the Mediterranean sea with an azure blue" to recall the origin of the name of this building - The Odyssee!

This up-lighting echoes very much that of the MuCEM in Marseille.

Specifier: City of Valenciennes
Installer: Satelec
Photos: Candeliance-Semu

see more